DB Schenker je první poskytovatel logistických služeb na světě, který nabízí řešení 3D tisku

Červen 2018 – DB Schenker je prvním poskytovatelem logistických služeb na světě, který svým zákazníkům nabízí rozsáhlou 3D tiskovou službu. Zákazníci mohou nyní nahrát 3-D šablonu prostřednictvím online portálu eSchenker, vybrat materiály a barvy, konzultovat ceny, umístit objednávky a doručit tisk.

V současné době tisk zahrnuje lékařské přístroje vyrobené z nerezové oceli, prsty držáků robotů z plastu nebo balicí materiál na míru.

DB Schenker organizuje tisk a doručuje prostřednictvím své datové platformy. DB Schenker nemá vlastní tiskárny, ale používá digitální obchodní model v rámci partnerské sítě start-upů, ale i zavedených společností.

Společně s Fraunhoferovým institutem pro materiálový tok a logistiku analyzuje DB Schenker Enterprise Lab v Dortmundu příležitosti a výsledky 3-D tisku od roku 2015.

“3D tisk může být alternativou k přepravě zboží v některých případech. Jako první poskytovatel logistických služeb na světě se snažíme využít potenciál této technologie s inovativní nabídkou pro naše zákazníky,” říká Jochen Thewes, generální ředitel společnosti Schenker AG: “Tímto způsobem společnost DB Schenker dokáže uspokojit rostoucí poptávku od zákazníků.”

Podle společnosti DB Schenker je rostoucí poptávka po tiskové službě u všech výrobních odvětví značná a většinou se týká získávání náhradních nebo obzvláště vzácných dílů. V tomto ohledu se očekává výrazný nárůst poptávky u náhradních dílů vyrobených z kovu.

Hliník, nerezová ocel a plast se v současnosti používají jako materiály pro 3D tisk. Další materiály, jako např. titan, nebo také materiálové kombinace jsou nastaveny jako další do budoucna.

michal
Author: michal