DACHSER převzal nové skladové a administrativní prostory v Hradci Králové.

Říjen 2018 – Mezinárodní logistický provider DACHSER převzal nové skladové a administrativní prostory v Hradci Králové. Na celkové ploše 4 760 metrů čtverečních logistických a kancelářských ploch bude královéhradecká pobočka společnosti poskytovat široké spektrum logistických služeb včetně skladování, konsolidace zboží pro regionální a dálkové přepravy i kontraktní logistiky.

DACHSER působí v Hradci Králové již od roku 2006. Nové prostory pro tohoto předního logistického providera postavila developerská společnost Linkcity v průmyslovém parku LiNK Hradec Králové na severovýchodě města, v průmyslové zóně Pouchov. „V Linkcity jsme našli spolehlivého partnera, který reagoval na naše požadavky a realizoval pro nás výstavbu pobočky v ověřeném DACHSER standardu,“ uvádí Ing. Petr Kozel, generální ředitel DACHSER Czech Republic.

„Projekt jsme připravovali v úzké spolupráci s novými nájemci a díky tomu vznikla řešení šitá na míru budoucím uživatelům. Pro společnost DACHSER jsme kompletně přizpůsobili půdorys haly tak, aby maximálně vyhovoval jejímu provozu. Úpravy zahrnovaly i změnu nosné konstrukce, díky níž bylo možné navýšit počet nakládacích doků o 30 %. Součástí nestandardního řešení jsou i venkovní komory s integrovanými nakládacími můstky, které DACHSER použil v České republice vůbec poprvé. Těší nás, že vzájemná spolupráce byla oboustranně přínosná a LiNK Hradec Králové je aktuálně připraven na velké stěhování,“ doplňuje David Labardin, generální ředitel společnosti Linkcity Czech Republic.

Nové logistické centrum DACHSERU tvoří skladová hala o velikosti 3 900 m2 s dvoupodlažním administrativním vestavkem o užitné ploše 860 m2. Hala s kapacitou 16 000 paletových míst umožňuje skladování jak v režimu překládkového skladu, tak i v režimu kontraktní logistiky. Je vybavena zónou splňující přísná kritéria pro manipulaci s nebezpečným zbožím dle dohody ADR a prostorem pro služby s přidanou hodnotou. Skladový terminál zahrnuje 40 nakládacích můstků pro rychlé odbavení regionálních i dálkových linek. K dispozici jsou také rozsáhlé venkovní manipulační plochy pro odstavení výměnných nástaveb. Velký důraz je kladen na zabezpečení parku a celkovou bezpečnost provozu.

Důvodem pro stěhování pobočky v Hradci Králové byla zejména potřeba větších, moderních skladových prostor s možností expanze v budoucnu. „Z pohledu provozu ve skladu dojde k významnému posunu v organizaci práce,“ vysvětluje Jan Klouda, Branch Manager pobočky DACHSER Hradec Králové, a dodává, „budou nastaveny nové standardy pro optimální využití plochy a možnosti efektivního přesunu velkého množství zboží ve velmi krátkém časovém intervalu. Přesně tak, jak tomu bývá v našich logistických špičkách.“

Nové kancelářské prostory jsou součástí haly a byly navrženy s maximálním ohledem na uživatelský komfort zaměstnanců společnosti. Jsou plně klimatizované, s dostatkem denního světla a výhledem do zeleně. Zaměstnancům bude sloužit i venkovní relaxační zóna se zahradní úpravou. „Věřím, že jsou nové komfortní prostory zárukou příjemného pracoviště a budou pro naše zaměstnance pozitivním přínosem,“ komentuje stěhování více než 50 pracovníků Jan Klouda. Kanceláře i skladové prostory budou propojeny nejmodernějšími IT technologiemi, které si DACHSER sám vyvíjí a instaluje.

Park LiNK Hradec Králové, ve kterém se pobočka DACHSER Hradec Králové nachází, je navržen ve vysokém stupni zelené certifikace BREEAM a s využitím moderní technologie BIM. Park disponuje dobrým napojením na dálnici D11, nedaleko se nachází i železniční trať a letiště.

michal
Author: michal