Nové multimodální logistické centrum vzniká v Mošnově

Duben 2018 – Výstavba logistického centra Ostrava Airport Multimodal Park byla zahájena na počátku letošního roku. Jde o strategickou lokalitu na trase plánované Nové hedvábné stezky, s čímž souvisí potenciál pro využití kombinace letecké, železniční a silniční dopravy. První etapa výstavby představující 57.000 metrů čtverečních skladových ploch bude nájemcům k dispozici nejpozději koncem letošního roku.

Areál se nachází v bezprostřední blízkosti mezinárodního Letiště Leoše Janáčka v Ostravě nedaleko od polských a slovenských hranic. Celková plocha areálu je 52 hektarů a po dokončení výstavby nabídne 240 tisíc metrů čtverečních skladových a výrobních ploch. Výstavba bude probíhat celkem ve čtyřech etapách, poslední etapa by měla být dokončena v roce 2023. Nové haly jsou vhodné jak pro logistiku, tak pro lehkou průmyslovou výrobu. Součástí areálu bude železniční vlečka vedoucí přímo k halám a rovněž železniční kontejnerový terminál pro vlaky o délce až 700 metrů.

Železnice, silnice i letadla

Výstavbu multimodálního parku realizuje privátní investiční společnost Concens Investments, která své aktivity zaměřuje na realizaci projektů v oblasti komerčních a průmyslových nemovitostí. V loňském roce společnost dokončila ve Velkých Bílovicích na jižní Moravě výstavbu nejmodernějšího a největšího centra pro repasi manipulační techniky ve střední Evropě. Petr Kalina, statutární ředitel společnosti Concens Investments, výstavbu logistického centra v Mošnově komentuje: „Rozhodnutí realizovat projekt OSTRAVA AIRPORT MULTIMODAL PARK je plně v souladu s našimi investicemi s jasnou a dlouhodobou vizí vytvořit portfolio prémiových průmyslových nemovitostí.“

Společnost Concens InvestmentS jmenovala mezinárodní realitní poradenskou společnost Savills jako svého konzultanta pro oblast pronájmu komerčních a průmyslových nemovitostí. Jaroslav Kaizr, ředitel oddělení pronájmu Savills pro Českou a Slovenskou republiku, říká: „Výstavba Ostrava Airport Multimodal Park je skutečně výjimečná. V celém Česku se jedná o jedinou halu o velikosti nad 50 tisíc metrů čtverečních stavěnou v současné době k pronájmu, která bude nájemcům k dispozici do konce roku 2018. S ohledem na vysokou poptávku po průmyslových prostorech přichází tato výstavba právě včas.

Park nabízí ojedinělou kombinaci letecké, železniční a silniční dopravy. Moravskoslezský region navíc dokáže nabídnout dostatečné množství pracovní síly. Jedná se o strategickou lokalitu a každá významná logistická společnost či výrobce by měl projekt Ostrava Airport Multimodal Park zaznamenat a zvážit využití jeho potenciálu!”

michal
Author: michal